Het beleid is erop gericht om de voortzetting van de kinderboerderij te kunnen continueren. Er zijn reserves opgebouwd om dit te kunnen garanderen ook als er inkomsten mochten wegvallen. We investeren ook steeds in duurzaamheid. Dit bestaat o.a. uit zonnepanelen, waterbeheersing en aanplanting van groen (natuurlijke schaduw).
We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers, voornamelijk vrijwilligers die aanwezig willen zijn als we open zijn voor publiek en vrijwilligers die leuke activiteiten met de kinderen willen doen, zoals knutselactiviteiten of educatieve activiteiten als uilenballen uitpakken en bekijken of kijken welke dieren er in slootwater leven.
Vrijwilligers krijgen geen vergoeding, behalve een reiskostenvergoeding als men van buiten Didam komt en 2 a 3 keer per jaar een kleine attentie in de vorm van een nieuwjaarsborrel bijvoorbeeld.
Educatief
Scholen kunnen op afspraak de kinderboerderij bezoeken waarbij de leerlingen onder andere kunnen leren over het gedrag van de dieren. Dit kan van de peuters op het kinderdagverblijf tot aan het voortgezet onderwijs.
Dagbesteding
Mensen van Zozijn komen (in niet-Corona tijd) de dieren verzorgen en de hokken en terrassen verschonen.
Sociaal/maatschappelijk
Mensen kunnen elkaar ontmoeten op de kinderboerderij. Samen de dieren knuffelen, spelletjes spelen of gewoon lekker kletsen. Wil iemand even tot rust komen, dan is het heerlijk om op het bankje bij de voliére te gaan zitten en de verschillende vogeltjes te bekijken.
De houten speeltraktor
Didam op Stelten
De Paashaas op bezoek
Konijnen/cavia's borstelen op de kinderboerderij