Financieel verslag 2023

De kantoorkosten zijn t.o.v. van vorig jaar licht gestegen. Dit komt voornamelijk door de kosten van inkt voor de printer, aangezien er dit jaar nieuwe folders zijn gemaakt die wij zelf printen.

De kosten voor de afvalverwerking (Mestopslag en ophaalregeling) zijn gestegen, omdat Renewi de kosten voor het ledigen van de containers heeft verhoogd.

De bankkosten zijn licht gestegen.

De dierkosten zijn gedaald in verband met de verkoop van de pony’s. De verkoop is niet per bank gedaan, maar per kas en met de opbrengst is er o.a. een nieuwe Alpaca aangeschaft.

Van SBBL SBB de Liemers hebben wij een donatie ontvangen van € 1250,00, waar we heel blij mee zijn.

In 2024 staan er diverse activiteiten gepland. Naast de aanschaf van twee jonge Alpaca’s zijn vrijwilligers bezig de paddock geschikt te maken voor twee biggetjes die we in juni op de kinderboerderij hopen te verwelkomen.

De kinderboerderij is op woensdagmiddag geopend en er is vaak op deze middag een knutselmiddag. Dit staat altijd aangegeven op onze website en op Facebook.

Op de kinderboerderij staan o.a. een weggeefkast waar men spullen in kan zetten of iets uit kan halen. Ook zijn we een zwerfboekenstation. We ontvangen geregeld mooie, nieuwe kinderboeken, die kinderen gratis mogen meenemen. Dit is om het lezen te bevorderen.

We hopen nog steeds op meer vrijwilligers, zodat we meer dagen open kunnen. Ook blijven we bezig met verbindingen aan te gaan met andere organisaties.