MISSIE

Onze missie is om binnen Didam een kwalitatief hoogwaardige kinderboerderij te realiseren. Met zowel educatieve, informatieve, sociale en recreatieve elementen die gezamenlijk een bindende functie vormen voor kinderen, (groot)ouders en ouderen. Waarbij iedereen op een respectvolle manier met elkaar en de dieren om kan gaan.

 

DOELSTELLING

 

Een kwalitatief hoogwaardige kinderboerderij in het Lockhorstpark, welke toegankelijk is voor iedereen. Hierdoor ontstaat er een vertrouwde, plezierige ontmoetingsplek.

 

De subdoelen hebben stuk voor stuk hun eigen identiteit:

 

Educatief: Een bezoek moet naast plezier ook leerzaam zijn er kan educatie aangeboden worden aan scholen en instellingen.

 

Recreatief: De kinderboerderij moet een leuke aantrekkelijke locatie zijn. De bezoekers komen er voor hun plezier om te recreëren en ook om de rust te zoeken of te koelte in de zomer.

 

Sociaal/maatschappelijk: Er is een ontmoetingsplek in het dorp. Het is meer dan een plek waar kinderen dieren kunnen ontmoeten. Ook wijkbewoners ontmoeten elkaar en er is op loopafstand een prima buitenlocatie voor bijvoorbeeld ouderen vanuit Meulenvelden.

 

Dagbesteding: Een plek waar gewerkt wordt als dagbesteding of wat onderdeel uitmaakt van hat aanbod vanuit een zorginstelling (Zozijn, ouderenzorg) of in overleg met scholen en kinderopvang.

 

Het leerbedrijf: Een plek waar door middel van (maatschappelijke)stage of leertrajecten educatieve ontwikkeling kan plaats vinden.